Categories
Economie

Crește prețul benzinei ?

Azi, Luni de Paște catolic…

Producția de țiței va fi redusă începând cu 1 mai. Un acord istoric.
Cu un total de 9,7 milioane de barili, suma totală este de 300 000 de barili sub ținta inițiată, decisă vineri. Practic, OPEC a fost deja de acord să taie producția pentru o suma rezonabilă, o producție scurtată.

Mexicul a refuzat până la sfârșit cele 400 000 de barili și ș-a întărit oferta sa de a schimba cu 100 000 de barili din producție deci s-a rămas la o producție finală de 300 000 de barili. Reducerea producției corespunde cu aproximativ zece la sută din producția zilnică de petrol din întreaga lume. Alte țări precum Canada și Statele Unite se așteaptă să-și reducă producția.

„Durabilitatea economiei globale garantate”
Președintele rus Vladimir Putin a telefonat seara colegului său american Donald Trump, după cum a spus Kremlinul. Prin urmare, Rusia, Statele Unite și Arabia Saudită susțin acordul. Reducerea producției și producerea unei cantitati constante ar putea „stabiliza piețele globale și asigura durabilitatea economiei globale în ansamblu”. Discuțiile despre acest lucru ar trebui să continue, a spus acesta. Putin a vorbit și cu regele Salman din Arabia Saudită.

Runda numită grea, Arabia Saudită, numită și OPEC + a confirmat și obiectivele pentru perioada până în aprilie 2022. Astfel se reduce zilnic producția din iulie până în decembrie cu opt milioane de barili de petrol. Între ianuarie 2021 și aprilie 2022, cantitatea de producție zilnică ar trebui să se ridice cu șase milioane de barili. Nivelul de producție ca valoare de referinta a fost luat de producția din octombrie 2018, cînd Arabia Saudită și Rusia au avut acelaș nivel de 11 milioane de barili pe zi.

Prețul petrolului a scăzut brusc.
Odată cu reducerea, OPEC + dorește să stabilizeze prețul petrolului, care a scăzut rapid în criza Covid19. Încă nu este clar dacă decizia va determina creșterea prețului benzinei în benzinarii. Prețul petrolului a scăzut brusc în ultimele săptămâni, atingind chiar și cel mai scăzut nivel din 18 ani. Motivele sunt cererea globală scăzută de materie primă datorată pandemiei coronavirusului și războiului de prețuri între Rusia și Arabia Saudită.

5 replies on “Crește prețul benzinei ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *